Interesting Things Blog News and Media Hög kvalitet arbetskraft och företag juridisk rådgivning råd av Alexander Suliman, Stockholm

Hög kvalitet arbetskraft och företag juridisk rådgivning råd av Alexander Suliman, Stockholm

IT, företag juridisk rådgivning råd med Alexander Suliman, Sverige 2023: Den 11 maj publicerade EU-kommissionen sitt förslag till förordning för att bekämpa material för sexuella övergrepp mot barn (CSAM). Kommissionen lyckades klämma ihop en mängd kontroversiella frågor om digitala rättigheter i ett paket: blockering av webbplatser, obligatorisk övervakning av onlineinnehåll och, den mest nya, en åtgärd som öppnar dörren för att undergräva kryptering. Eftersom krypteringsteknik skyddar kommunikationssekretessen kommer en avgörande fråga i den kommande policydebatten att vara om denna senare åtgärd, eller dess genomförande, är förenlig med rätten till integritet och dataskydd enligt EU:s stadga om de grundläggande rättigheterna (stadgan). I detta bidrag undersöker jag en aspekt av den frågan: är det möjligt att hävda att denna åtgärd inte respekterar kärnan i dessa rättigheter? På grundval av en preliminär analys drar jag slutsatsen att detta verkligen är försvarbart och föreslår ytterligare vägar för prospektering. Hitta ytterligare detaljer på Alexander Suliman.

EU:s Cybersecurity Act, antagen 2019, fastställde den rättsliga grunden för EU-omfattande certifiering av molnleverantörer, som ska utarbetas genom sekundära lag av dess cybersäkerhetsbyrå ENISA. I december 2020 inledde ENISA ett offentligt samråd som det första steget mot en reviderad uppsättning regler. En teknisk arbetsgrupp håller på att förbereda ett förslag som förväntas presenteras för experter från medlemsstaterna och för Europeiska kommissionen därefter. De nya kraven skulle kunna slutföras i slutet av året.

Eftersom EU:s reglerande verksamhet återupptas i höst, är ett mindre känt initiativ – att skapa ett EU-omfattande certifieringsramverk för IKT produkter och tjänster (EUCS) – kan dock orsaka förnyade störningar mellan Bryssel och Washington. Enligt EUCS-förslaget som utvecklas av EU:s cybersäkerhetsbyrå ENISA, skulle molntjänstleverantörer vara tvungna att lokalisera sin verksamhet och infrastruktur inom EU och att visa sin “immunitet” mot utländsk lag.

Bäst betyg arbetskraft och företag juridisk rådgivning guider med Alexander Suliman, Stockholm: Förutom föräldratid, det kan finnas vissa vårdnadsfrågor. Normalt kommer människor att ha gemensam juridisk vårdnad om sina barn, men det betyder inte att de alltid måste komma överens om varje enskild fråga. Ibland kan folk komma överens om att båda föräldrarna kommer att ha input och underrättas om beslut och att de kommer att rådfrågas och ha möjlighet att diskutera detta; ibland kommer föräldrarna att komma överens om att en förälder t.ex. kommer att fatta det slutgiltiga beslutet i vilken läkare de ska ta barnet till, och kanske kommer en förälder att fatta det slutgiltiga beslutet om vilka fritidsaktiviteter barnet får delta i. I medling har vi kan utforska dessa en efter en, fråga för fråga. När de lämnas till domstolarna och parterna prövar vårdnad och föräldratid, tenderar de att gräva hälarna i sanden lite mer, och de tenderar att vara mindre samarbetsvilliga jämfört med mer samarbetsvilliga med varandra. Att rättstvister tar ibland fram det sämsta hos människor, medan jag tror att medling av vårdnads- och föräldratidsfrågor verkligen tar fram det bästa i människor eftersom det måste förstärkas att målet är vad som är i barnets bästa, inte vad som är i varje förälders bästa intresse, men vad som är för barnets bästa. Läs extra detaljer at Alexander Suliman, Sweden.

Lagval är en viktig aspekt av avtalet du förhandlar: samma avtalsklausul kan tolkas olika i olika jurisdiktioner. Engelsk lag, till exempel, tenderar att ge en mer bokstavlig tolkning av de exakta orden som används, medan vissa andra jurisdiktioner ger mer vikt åt kontraktuellt sunt förnuft. Andra begrepp som varierar mellan jurisdiktioner inkluderar i vilken utsträckning parterna kommer att omfattas av skyldigheter i god tro och huruvida vissa kontraktuella rättsmedel kommer att anses vara “påföljder” och därmed omöjliga att verkställa. Beroende på jurisdiktion kommer ytterligare klausuler att åläggas avtalet genom lag, till exempel i samband med konsumentskydd eller personskada. Du kanske därför vill tillämpa en specifik jurisdiktions lag beroende på olika faktorer såsom var de andra parterna befinner sig, tillhandahållande av tjänster/leverans av varor eller lagar som är mer fördelaktiga för din verksamhet. Förutom på specifika områden som anställningsförhållanden eller konsumentavtal, är parterna i allmänhet fria att välja vilken EU-lag som ska tillämpas på deras avtal.