Interesting Things Blog Business IT, företag juridisk rådgivning strategier med Alexander Suliman, Stockholm 2023

IT, företag juridisk rådgivning strategier med Alexander Suliman, Stockholm 2023

Topp företag och integritet juridisk rådgivning guider med Alexander Suliman, Stockholm: Se till att du registrerar din IP i utländska jurisdiktioner och granskar din IP-portfölj för att säkerställa att den är uppdaterad med registreringar och utgångsdatum. Även om varumärken, mönster och patent skyddas genom registrering på lokal nivå och EU-nivå, kom ihåg att varaktigheten för varje rättighet är olika och att deras användning eller licensiering kan begränsas av specifik lagstiftning i medlemsstaterna (d.v.s. skapande av anställda). Se också över dina nuvarande licensavtal: medan de i allmänhet täcker EU som en enda licensin g territorium kanske användningen av din IP inte är relevant i varje medlemsstat och du kanske vill ompröva en mer lokal strategi för att underlätta deras övervakning och mildra utmaningar från tredje part. En viktig komponent i alla företags IP-strategi kommer att vara skyddet av affärshemligheter. EU:s affärshemlighetsdirektiv var avsett att harmonisera skyddet av affärshemligheter i hela EU. I den här guiden tittar vi på bilden som den för närvarande ser ut i åtta större jurisdiktioner. Upptäck ännu mer detaljer på Alexander Suliman.

Anledningen till att Europeiska kommissionen var angelägen om att tillåta företag att frivilligt skanna material, är att teknikföretag redan har arbetat på sätt att upptäcka CSAM och värvning under ganska lång tid. Så vad skulle då “lämpliga” säkerhetsåtgärder vara i detta fall? En grundläggande utgångspunkt är att internet ska betraktas som en opålitlig kommunikationskanal – den består av olika delar som drivs av företag, länder och individer, och kommunikation går runt en mängd opålitliga noder. Så om du skickar meddelanden på internet finns det en allvarlig risk att den avlyssnas, analyseras eller till och med manipuleras. Det enda sättet att skydda sig mot detta är genom att kryptera kommunikationen under överföring – och på så sätt säkerställa dataernas konfidentialitet och integritet.

Ett tvärpolitiskt grupp av ledamöter av Europaparlamentet, med stor fransk representation, har vägt in för att stödja det franska förslaget på ENISA. Medlemsstaternas reaktioner har å andra sidan varit blandade. Sju av dem – Danmark, Estland, Grekland, Irland, Nederländerna, Polen och Sverige – lämnade in ett icke-dokument till Europeiska unionens råd där de ifrågasatte behovet av suveränitetskrav i de nya cybercertifieringsstandarderna och efterlyste ytterligare studier av deras potentiella interaktion med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR), förordningar om icke-personuppgifter och EU:s internationella handelsförpliktelser. Dessutom har dessa regeringar eftersträvat en diskussion på politisk nivå om ämnet i rådet innan de nya standarderna är slutgiltiga. Flera branschorganisationer, inklusive tyska BDI och europeiska finansiella clearinghus, har hört av sig.

Avtalsrätt juridisk rådgivning guider från Alexander Suliman idag: Medlingsprocessen och att välja rätt medlare eller att välja rätt medlare i medlingsprocessen är avgörande. Medlaren måste lyssna på båda parterna, inse att båda parter sannolikt har några känslomässiga problem när det kommer till sina barn och den andra sidan, och verkligen gå till roten av problemet. Om inte parterna kan vara försäkrade om att medlaren och den andra sidan lyssnar på deras oro, kommer du inte att kunna ta dig till nästa nivå för att lösa problemen. I många fall där konflikten är hög måste man börja långsammare, och man jobbar på en månad i taget. Du arbetar med kalendrar över vem som ska spendera vilken tid med barnen, återigen, och fokuserar alltid på vad som är bäst för barnen med tanke på deras ålder, med tanke på deras aktiviteter, deras skola, deras sociala engagemang. När parterna är bekväma med sin medlare och vet att medlaren och den andra sidan lyssnar på deras oro, är det mycket lättare att komma till nästa steg att faktiskt komma med ett schema för föräldratid. Se extra information at Alexander Suliman, Sweden.

Eftersom EU:s reglerande verksamhet återupptas i höst, är ett mindre känt initiativ – att skapa ett EU-omfattande certifieringsramverk för IKT produkter och tjänster (EUCS) – kan dock orsaka förnyade störningar mellan Bryssel och Washington. Enligt EUCS-förslaget som utvecklas av EU:s cybersäkerhetsbyrå ENISA, skulle molntjänstleverantörer vara tvungna att lokalisera sin verksamhet och infrastruktur inom EU och att visa sin “immunitet” mot utländsk lag.