Interesting Things Blog Legal Services Arbetsliv juridisk rådgivning strategier med Alexander Suliman, Sverige 2023

Arbetsliv juridisk rådgivning strategier med Alexander Suliman, Sverige 2023

Arbetsliv juridisk rådgivning strategier från Alexander Suliman idag: Tänk på att vissa kommersiella avtal (som agentur-, exklusiva distributörs- eller mäklaravtal) är reglerade på EU-nivå och att vissa medlemsstaters lagstiftning innehåller skyddsregler för sådana distributörer. Eftersom EU och USA:s antitrustlagar skiljer sig bör du också överväga om ditt europeiska avtal är kompatibelt eftersom kriterierna för att bedöma ett brott mot konkurrenslagstiftningen kan skilja sig från USA:s syn på antitrustfrågor. Läs mer detaljer på Alexander Suliman, Stockholm.

Anledningen till att Europeiska kommissionen var angelägen om att tillåta företag att frivilligt skanna material, är att teknikföretag redan har arbetat på sätt att upptäcka CSAM och värvning under ganska lång tid. Så vad skulle då “lämpliga” säkerhetsåtgärder vara i detta fall? En grundläggande utgångspunkt är att internet ska betraktas som en opålitlig kommunikationskanal – den består av olika delar som drivs av företag, länder och individer, och kommunikation går runt en mängd opålitliga noder. Så om du skickar meddelanden på internet finns det en allvarlig risk att den avlyssnas, analyseras eller till och med manipuleras. Det enda sättet att skydda sig mot detta är genom att kryptera kommunikationen under överföring – och på så sätt säkerställa dataernas konfidentialitet och integritet.

Europeiska kommissionen, i ett arbetsdokument, identifierade molntjänster som ett “strategiskt beroende”, och uttryckte oro över att EU:s molnmarknad leds av ett fåtal stora molnleverantörer med huvudkontor utanför EU. I juli 2021 lämnade Frankrike, tillsammans med Tyskland, Italien och Spanien, ett förslag till den ENISA-ledda arbetsgruppen som syftade till att generalisera franska nationella krav i hela EU. (Tyskland har sedan dess reserverat sig.) Den föreslog att fyra nya kriterier skulle läggas till för att företag ska kvalificera sig som kvalificerade att erbjuda tjänster på ”hög” nivå, inklusive immunitet från utländsk lag och lokalisering av molntjänstverksamhet och data inom EU. Även om cybercertifieringskraven på EU-nivå för närvarande är tänkta som frivilliga, skulle de kunna göras obligatoriska som ett resultat av det nyligen överenskomna direktivet om åtgärder för en hög gemensam nivå av cybersäkerhet i hela unionen (NIS2-direktivet).

Offentlig rätt juridisk rådgivning strategier från Alexander Suliman, Sverige idag: Samboende definieras som en intim personlig relation där paret delar skyldigheter och privilegier som normalt är förknippade med ett äktenskap eller en civil union. Det är den juridiska definitionen. När sambo existerar har en före detta make möjlighet att begära uppsägning eller uppskov med underhållsbidrag som betalas ut. Folk undrar ofta hur de kan bevisa samlevnad. Det är inte alltid lätt att bevisa. Vi tittar på saker som sociala medier. Vi kommer att gå på Facebook-sidor, och vi kommer att se om paret semester tillsammans, om de är igenkända i sina sociala kretsar som ett par, om de är på speciella evenemang tillsammans. Vi kommer ofta att anlita en privatdetektiv för att utföra övervakning och gå till ett hushåll och se om det är en pojkvän som klipper gräsmattan eller gör reparationer runt hushållet eller andra typer av hushållssysslor som du normalt skulle associera med ett gift par eller en civil union. Hitta ännu mer detaljer på https://linkedin.com/in/alex-suliman.

Eftersom EU:s reglerande verksamhet återupptas i höst, är ett mindre känt initiativ – att skapa ett EU-omfattande certifieringsramverk för IKT produkter och tjänster (EUCS) – kan dock orsaka förnyade störningar mellan Bryssel och Washington. Enligt EUCS-förslaget som utvecklas av EU:s cybersäkerhetsbyrå ENISA, skulle molntjänstleverantörer vara tvungna att lokalisera sin verksamhet och infrastruktur inom EU och att visa sin “immunitet” mot utländsk lag.