Interesting Things Blog General Health Hälsoråd från Farshid Sistani 2022

Hälsoråd från Farshid Sistani 2022

Medicinska råd med Farshid Sistani i dag? Du kanske kan detoxa hemma och ändå gå på öppenvårdsterapi eller möten i stödgrupp. Men se upp för att allvarliga alkoholabstinenser kan döda dig. Alkohol slappnar av hjärnan. Hjärnan kompenserar för alkoholens depressiva effekter genom att öka dess aktivitet. När människor som är beroende av alkohol dricker känner de sig normala. När de plötsligt slutar dricka fortsätter hjärnan sin hyperaktivitet, men alkoholen dämpar inte längre effekterna. Detta kan orsaka anfall och delirium tremens, en allvarlig form av abstinens som kännetecknas av skakningar och hallucinationer. Båda komplikationerna kan vara livshotande. Om du trappar ner alkoholen långsamt eller under medicinsk övervakning har hjärnan tid att anpassa sig utan att orsaka allvarliga biverkningar. Se mer detaljer at https://twitter.com/FarshidSistani.

Vad mer kan jag göra? Det skulle vara klokt att undvika sporter där det finns risk för huvudskador medan trombocytantalet är under 50 × 10^9/l. Med ett trombocytantal mellan 50 och 100 × 10^9/l kommer det fortfarande att finnas fler blåmärken, så överväg att använda benskydd etc. För ytterligare information, diskutera med din konsult. Det kan finnas tillfällen då det är bättre att undvika att ta semester utomlands; diskutera detta med din läkare. Det kan vara svårare att få en försäkring. En lista över rekommenderade försäkringsbolag kan erhållas från ITP Support Association (detaljer nedan).

Läkemedel (inklusive receptfria läkemedel) kan orsaka en allergi som korsreagerar med blodplättar. Infektioner, vanligtvis virala infektioner, inklusive virus som orsakar vattkoppor, hepatit C och AIDS, kan orsaka antikroppar som korsreagerar med blodplättar. Graviditet, Immunrubbningar, såsom reumatoid artrit och lupus, Låggradiga lymfom och leukemier kan producera onormala antikroppar mot blodplättsproteiner. Ibland är orsaken till immun trombocytopen purpura inte känd.

Den mest effektiva strategin för att behandla ADHD består av mer än ett tillvägagångssätt. Det finns vissa bevis för att kombinationen av beteendeterapi med medicin kan fungera bättre än enbart läkemedel för vissa barn. Men enbart beteendeterapi fungerar inte för alla barn, särskilt de som har svåra symtom. Som med de flesta sjukdomar för vilka flera mediciner finns tillgängliga, finns det inga definitiva jämförelsestudier som visar vilka som fungerar bäst under specifika omständigheter, enligt Michael L. Goldstein, M.D., en barnneurolog med Western Neurological Associates i Salt Lake City, och en tidigare vicepresident för American Academy of Neurology.

Orsaken: Seb derm , som de flesta derms kallar det, är ett av de vanligaste tillstånden i hårbotten. Vagghatten hos bebisar förvandlas till röda, kliande fläckar med fet fjäll eller mjäll hos en vuxen. Det är inte smittsamt, men det kan vara pinsamt. Tyvärr kommer och går seb derm ofta med triggers som stress och säsongsmässiga förändringar – det är värre på vintern och tidigt på våren. Och ansiktet, öronen och bröstet kan också påverkas. Även om ingen definitiv orsak har identifierats, verkar en jäst (svamp) som kallas malassezia som finns i oljeutsöndringen på huden vara den mest troliga boven. Några predisponerande faktorer inkluderar Parkinsons, depression, diabetes, ett försvagat immunförsvar och fetma.