Interesting Things Blog Education Topp medicinska rekommendationer med Farshid Sistani

Topp medicinska rekommendationer med Farshid Sistani

Medicinska rekommendationer från Farshid Sistani läkare 2022? Medicinering hjälpte mer på vissa områden än andra. Föräldrar i vår undersökning sa att medicinering hjälpte lika mycket – och mest av allt – med akademiska prestationer (mycket hjälpandeful för 35 procent) och beteende i skolan (mycket hjälpsamt för 35 procent). Det hjälpte också bra med beteendet hemma (mycket hjälpsamt för 26 procent), och ganska bra med sociala relationer (mycket hjälpsamt för 19 procent) och självkänsla (mycket hjälpsamt för 18 procent). Vidare var graden av hjälpsamhet med akademiska prestationer, beteende i skolan och beteende i hemmet med största sannolikhet förklaringen till hur hjälpsam föräldrarna bedömde medicinering som en specifik strategi. Medicinering verkar minska vissa ADHD-symtom, men beteendestrategier kan hjälpa till att hantera tillståndet på lång sikt. Barn som tog antingen stimulantia eller icke-stimulerande medel som började med allvarliga symtom visade mest förändring, med en större sannolikhet för förbättring. (Barn vars symtom började milda förbättrades också, men skillnaden var inte lika stor.) Amfetamin och metylfenidater var lika associerade med symtomförändringar på alla områden (se mer om ADHD-symtom.) Hitta ännu mer information at https://about.me/sistanifarshid.

För personer som upplever milda alkoholabstinenssymptom, finns det säkra sätt att avgifta hemma. Människor som upplever skakningar, skakningar eller förvirring när de slutar dricka bör överväga medicinskt övervakad detox. Du bör prata med en läkare om det säkraste sättet att avgifta om du upplever några abstinensbesvär när du slutar dricka. Det är möjligt att på ett säkert sätt avgifta från alkohol hemma utan medicinsk övervakning. Men extra försiktighet bör iakttas om du avgiftar på egen hand. Alkoholabstinens kan orsaka allvarliga hälsoproblem som kräver medicinsk behandling.

Förstahandsbehandlingen är vanligtvis med tablettsteroider som prednisolon. Cirka 70-80% av individerna kommer att svara på steroider och initial behandling kommer vanligtvis att vara i 6-8 veckor, även om dosen kommer att minskas under den tiden, snarare än att stoppas plötsligt. Steroider kan ha biverkningar. Du kanske inte har biverkningar men dessa kan inkludera magirritation (vi kan rekommendera en extra tablett för att skydda slemhinnan i magen), humör eller sömnstörningar, större risk för infektion, vätskeretention, ökad aptit, ökat blodsocker eller blodtryck , muskelsvaghet och förtunning av benen. För vissa individer kan vi också rekommendera ytterligare behandling för att skydda benen när de tar steroider.

Vad är immun trombocytopen purpura? Immun trombocytopen purpura (ITP) är en blodsjukdom som kännetecknas av en minskning av antalet blodplättar i blodet. Blodplättar är celler i blodet som hjälper till att stoppa blödningar. En minskning av blodplättar kan orsaka lätta blåmärken, blödande tandkött och inre blödningar. Denna sjukdom orsakas av en immunreaktion mot ens egna blodplättar. Det har också kallats autoimmun trombocytopenisk purpura.

En kund som hade en alternativ syrgaskoncentrator köpte den här modellen och rapporterade att den här var mycket tystare. En annan användare kände sig mycket mer bekväm med Perfecto, eftersom han sa att den varnade honom om det någonsin fanns något problem med syrenivåerna (eller problem med själva maskinen). En mamma använder Perfecto för sin 10-åriga dotter med KOL. Hon hoppas att det kommer att hjälpa hennes dotter att förbättra sig och uppskattar att det har alla “prylar”! En annan person rapporterade hur de litade på det här märket överlag, och tyckte att det var väldigt tyst och betryggande.