Interesting Things Blog General Health Kvalitet medicinska rekommendationer med Farshid Sistani läkare

Kvalitet medicinska rekommendationer med Farshid Sistani läkare

Hälsoråd från Farshid Sistani just nu? Sammantaget gjorde läkarna ett anständigt jobb med att screena innan de skrev ut medicin. 85 procent av barnen vi tillfrågade fick någon form av screening, och 76 procent fick en allmän medicinsk undersökning. Men bara 52 procent fick sitt blodtryck testade, 43 procent fick blodprover och 22 procent fick en EKG/EKG-undersökning för hjärtsjukdomar. “Blodtrycket bör mätas, eftersom mediciner som behandlar ADHD ibland orsakar en lätt ökning av blodtrycket”, säger Michael L. Goldstein, M.D. Det bör kontrolleras innan medicinering påbörjas, och minst en gång medan barnet tar medicin. Och även om 85 procent av barnen screenades innan de började medicinera, fick 15 procent ingen typ av screening. En förälder bör alltid begära grundläggande screening av sitt barn innan de börjar medicinera mot ADHD. Upptäck mer info at https://www.pinterest.se/FarshidSistani67/.

Hur lång tid tar det att avgifta från alkohol hemma? Hur lång tid det tar att detoxa från alkohol beror på flera faktorer, inklusive om du avgiftar dig hemma eller under medicinsk övervakning. Detoxing hemma tar vanligtvis längre tid eftersom du bör vara försiktig för att undvika allvarliga komplikationer. När du avgiftar alkohol på ett rehabcenter övervakar sjuksköterskor och läkare vitala tecken, ger tillräcklig näring och behandlar komplikationer om de uppstår. Alkohol kan stanna i ditt system i flera timmar beroende på hur mycket du drbläck. När det börjar lämna din kropp börjar tidiga abstinenssymptom.

Vad är blodplättar? Blodplättar är en av de tre typerna av blodkroppar, tillsammans med röda och vita blodkroppar. Blodplättar är små och klibbiga och deras uppgift är att förhindra blåmärken och stoppa blödningar efter en skada. Blodplättar, som röda och vita blodkroppar, bildas i benmärgen. En grov uppfattning om hur många blodplättar som cirkulerar i blodomloppet (trombocytantal) kan göras från ett blodprov. Det normala antalet trombocyter är mellan 150 och 400 x 109/L. I många fall av ITP är trombocytantalet mindre än 30 x 109/l vid presentationen. Ett lågt antal trombocyter kallas “trombocytopeni”.

Vad är immun trombocytopen purpura? Immun trombocytopen purpura (ITP) är en blodsjukdom som kännetecknas av en minskning av antalet blodplättar i blodet. Blodplättar är celler i blodet som hjälper till att stoppa blödningar. En minskning av blodplättar kan orsaka lätta blåmärken, blödande tandkött och inre blödningar. Denna sjukdom orsakas av en immunreaktion mot ens egna blodplättar. Det har också kallats autoimmun trombocytopenisk purpura.

Orsaken: Inte att förväxla med skrumplever (leverskada) ), drabbar detta tillstånd cirka 1 till 2 % av den allmänna befolkningen och vem som helst kan få det, i alla åldrar. Det tros vara ett autoimmunt tillstånd där cellerna i det översta hudlagret är i överdrift, vilket visar sig som ett rosa utslag med en karakteristisk silvrig skala. Psoriasis kan påverka vilken del av kroppen som helst från topp till tå (inklusive dina naglar), men hårbotten är en av de svåraste typerna att behandla, enligt Seemal Desai, M.D., F.A.A.D., klinisk biträdande professor vid Institutionen för dermatologi på University of Texas Southwestern Medical Center. Varför? Ansamlingen av hudceller skapar fjällande, fläckar som kan klia, göra ont, skorpa upp och blöda. Ännu mer hemskt: Trauma i hårbotten (detta innebär att föna och täcka grått) kan göra situationen värre.